دسته : مدیریت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 92 KB
تعداد صفحات : 37
بازدیدها : 169
برچسبها : وجدان کاری روابط کار سازمان
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلدر این تحقیق ما ابتدا با استفاده از مقالات متعددی که در پایان به آنها اشاره خواهیم کرد به توضیح وجدان کاری با سرفصل های :
تعریف وجدان کاری،
رابطه وجدان کاری و انضباط اجتماعی،
رابطه بین وجدان، بهره وری و توسعه پایدار،
وجدان کاری و مفاهیم مشابه،
راه کارهای عملی تقویت وجدان کاری در نظام اداری و اجرائی،
اخلاق کار در غرب و
اخلاق کار در ایران
می پردازیم. و در نهایت با نتیجه مصاحبه ای از تعدادی از کارمندان اداره بهداشت و درمان چناران بحث را خاتمه می دهیم.
مفاهیم متفاوتی در ابعاد روان شناختی وجدان مطرح شده است. برخی وجدان را به معنای آگاهی از اندیشه پنهانی انسانی دانسته اند. گروهی وجدان را دریافت، درک، توجه به درجاتی از کنترل اندیشه یا مشاهده و تشخیص مربوط به خود فرد را مطرح کرده اند. دسته ای وجدان را مشابه از درون آگاه شدن و عامل ابراز قوه قضاوت کردن بیان نموده اند و برخی وجدان را به معنای مالکیت تمامی قوای ذهنی می دانند. استعدادی که به تشخیص نیک و بد می پردازد و برای امور ارزش قائل است و نیک و بد را از هم متمایز می سازد و برای ما نوعی الزام ایجاد می کند. یعنی تکلیف را به ما نشان می دهد وجدان نام دارد.
وجدان کاری به عنوان اصول و قوانین اخلاقی درون زایی است که رفتار با کار صحیح را تقویت کرده و شناخت درست وظیفه و احساس صحیح مسئولیت نسبت به انجام تکالیف و انجام دقیق وظیفه را به انسان می دهد. وجدان کار یک عامل درونی و خود کنترلی و به عنوان ناظری دائمی در تمامی مراحل فعالیت فرد در جامعه محسوب می شود که مستقیماً بر کیفیت و کمیت کار تأثیر می گذارد.
انضباط اجتماعی مجموعه الگوی رفتاری فرد در جامعه است. به عبارت دیگر انضباط اجتماعی یعنی احترام به ارزشهای اجتماعی و احترام به حقوق دیگران و مسئولیت پذیری در روابط اجتماعی.
انضباط اجتماعی یک عامل بیرونی و به مثابه بستری است که این امکان را فراهم در جامعه پروش و رشد یابند تا اثربخشی بیشتری در این زمینه بدست آید. وجدان کاری و انضباط اجتماعی دو عامل مهم با اثرات متقابل بر یکدیگر محسوب می شوند.
اولی با اعمال کنترل از درون و دومی با اعمال کنترل از بیرون بر هر یک از افراد جامعه، زیربنای مستحکمی را به وجود می آورند تا نتیجه کار نیروی انسانی دارای کمیت و کیفیت برتر شود. وجدان کاری را نمی توان جدای از نظم و انضباط اجتماعی در نظر گرفت. زیرا انجام صحیح وظیفه و بهسازی مداوم آن خود موجب ایجاد نظم و انضباط اجتماعی می گردد و از سوی دیگر رعایت وجدان کاری مستلزم وجود محیطی منظم و منضبط خواهد بود.
خرید و دانلود آنی فایل