دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 197
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
شهرستان لاهیجان در ناحیه شرقی استان گیلان واقع شده و از شمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان رودبار، از شرق به شهرستانهای لنگـرود و رودسر و از غرب به شهرستانهای آستانه اشرفیه و رشت محـدود میشود. لاهیجان از زیباترین شهرهای گیلان، بلكه ایران است. موقعیت جغرافیایی این شهر در ناحیه پایكوهی كه تپّهماهورهای آن را بوتههای همیشهسبز چای، در ردیفكاریهای منظّم هندسی پوشانده، همراه با معماری زیبا و خانههای ویلایی با سقفهای سفالی و رنگآمیزی سفید، جلوه زیبایی به سیمای شهر بخشیده است. به عبارت دیگر، در لاهیجان، زیباییهای طبیعت و شهرسازی همدیگر را تكمیل كردهاند.
این شهرستان، سرزمینی هموار و جلگهای است كه حاصل رسوبات بهجامانده از رودهای گیلان میباشد. جلگه لاهیجان به علّت زیبایی و قدرت حاصلخیزی اراضی و وجود فرآوردههای كشاورزی و منابع اقتصادی، در بین دیگر شهرهای استان اهمیت خاصّی دارد. هموارترین نقطه این سرزمین، در قسمتهای شمالی، مجاور دریاست و هرچه از شمال به طرف جنوب پیش رویم، بر ارتفاع آن افزوده میشود. قسمتی از رشتهكوه البرز، ناحیه بزرگی از جنوب این شهرستان را شامل میگردد و مهمترین رودخانه جاری در آن "پردهسر" است.
شهرستان لاهیجان دارای دو ناحیه عمده جغرافیایی جلگهای و كوهستانی است. در ناحیه جلگهای، نوار باریك ساحلی و در ناحیه كوهستانی، محدودههای كوهپایهای، جنگلی و مرتعی در ارتفاعات مختلف به چشم میخورد. آب و هوای نواحی ساحلی و جلگهای شهرستان لاهیجان، مرطوب و در فصول مختلف دارای شرایط خیلی مطلوب می باشد و در كوهستان، نیمـهمرطوب و دارای شرایط متوسط است. میـزان بارنـدگی در شهرستـان لاهیجان، سالانـه 1000 تـا 1400 میلیمتر میباشد. كشاورزی (كشت چای، برنج، حبوبات، درختان میوه، كنف و درخت توت)، پرورش كرم ابریشم و همچنین صید ماهی و شكار، فعالیتهای اقتصادی این منطقه را تشكیل میدهد. لاهیجان، مهمترین مركز كشت و تولید چای ایران بهشمار میرود و این موقعیت را تاكنون با فعالیتی چشمگیر حفظ كرده است؛ بهطوریكه از كلّ زمینهای زیر كشت چای در گیلان (30297 هكتار)، حدود 6000 هكتارِ آن در لاهیجان میباشد. كشت این محصول برای نخستینبار در زمان ناصرالدینشاه قاجار، بهوسیله حاج محمِدحسین اصفهانی در ایران متداول گشت، ولی رواج چندانی نیافت.
...
جذابیت های گردشگری
لاهیجان از نظر جذابیت توریستی، اهمیت زیادی دارد و سالانه پذیرای حدود 2 میلیون گردشگر میباشد. بلوار و جزیره و استخر قدیمی، شیطانكوه و بامسبز و آبشار مصنوعی، ایستگاه كشاورزی، بقعه شیخ زاهد گیلانی (متعلّق به دوره تیموریان)، مقبره كاشفالسلطنه و گنجینه تاریخ چای ایران، بقعه چهار پادشاهان (متعلّق به دوره كیائیان در قرن هشتم)، مسجد جامع (متعلّق به قرن نهم)، حمّام گلشن (متعلّق به دوره صفویه)، مسجد اكبریه (متعلّق به دوره قاجاریه در قرن سیزدهم)، پل خشتی (متعلّق به دوره صفویه)، بقاع محلّه اردوبازار (متعلّق به قرن یازدهم)، بقعه آقا امیرشهید (متعلّق به دوره صفویه)، بقعه محلّه گابنه (متعلّق به دوره سامانیان)، بقاع محلّات خمیركلایه، كاروانسرابر، پردهسر، شعربافان و آقا سیدحسین، تالاب بینالمللی امیركلایه و... از جمله جاذبههای طبیعی و تاریخی-مذهبی لاهیجان بهشمار میآیند. مهمترین سوغات شهر لاهیجان، "كلوچه" است كه با سابقهای بسیار طولانی شهرت زیادی یافته و اغلب مسافران، آن را بهعنوان رهآورد سفر گیلان با خود همراه میبرند.
هماینك شهرستان لاهیجان با وسعت 3/584 كیلومترمربع، جمعیت 159013 نفر، 37 درصد شهرنشین، دارای 2 شهر لاهیجان و رودبنه، 2 بخش مركزی و رودبنه، 7 دهستان آهندان، بازكیاگوراب، رودبنه، شیرجوپشت، لفمجان، لیالستان و لیل و 183 پارچه آبادی می باشد. شهر لاهیجان نیز بالغ بر 59 هزارنفر جمعیت دارد.
خانه محمد صادقی
این خانه كه در بافت تاریخی لاهیجان قرار دارد، یكی از بناهای مسكونی دوره قاجار و از نظر تزئینات و گچبری بسیار زیباست. خانه محمِد صادقی دارای یك تالار و شاهنشین با طاق گنبدی و سقف مقرنسكاریشده است و ارسیهای مشبك دارد. خانه محمِد صادقی، متعلّق به دوره قاجاریه بوده و دارای شماره ثبت ملّی 1498 سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور است.
منابع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل