دسته : معماری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1457 KB
تعداد صفحات : 72
بازدیدها : 180
برچسبها : مقاله معماری معماری ارگانیک
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی نگاهی اجمالی بر معماری ارگانیک
چوب به عنوان مصالحی مناسب در خدمت معماری پایدار قرار دارد. بناهای چوبی علاوه بر اینکه در زمان بهره برداری به علت کاهش مصرف سوخت، اثرات کمتری بر محیط زیست می گذارند، به راحتی قابل بازیافت بوده و ضایعاتی در طبیعت نخواهند داشت. قطعات ساختمان های چوبی تا 80 درصد قابل بازیافت و استفاده مجدد است.
سایر ضایعات ساختمان های چوبی نیز در ساخت کاغذ، تخته های فشرده و نئوپان استفاده می شود.
چوب از منبعی تجدیدپذیر تهیه می شود و این موضوع در مورد مصالحی چون سنگ و آهن صادق نیست. بنابراین به نظر می رسد چوب تنها ماده ای است که در آینده معماری و ساختمان سازی نقشی تعیین کننده خواهد داشت.
کاربرد چوب در معماری خانه های روستایی به عنوان مصالح اولیه که به وفور یافت می شود همواره در منطقه لفور متداول و مرسوم بوده و امروزه هم رایج است. با نگرش به خانه های سنتی و اصیل روستایی در می یابیم که اکثر خانه ها بر روی پایه های چوبی در یک دو یا سه طبقه ساخته شده اند. خانه های روستایی بر پایه این فرم معماری اصیل منطقه شکل گرفته اند و اغلب دارای آرایه های چوبی بسیار زیبا هستند. این خانه های چوبی حداقل دارای دو اتاق و یک بالکن که در ورودی آنها در بالکن باز می شود. اغلب خانه های روستایی دارای یک پستو هم می باشند. در مجاورت خانه ها معمولا یک طویله یا آغل جهت گاو، گوسفند و یا اسب و همینطور لانه مرغ و خروس های خانگی و در بعضی موارد در حیاط خانه روستایی یک نفار هم وجود داشته است. برای دسترسی به نفار از پل چوبی که نفار را به بالکن خانه وصل می کرد، استفاده می شده است. از کاه شالی یا تخته های زمخت(لت) برای پوشش سقف خانه های روستایی استفاده می کردند.
با پیشرفت صنعت معدن و استخراج، فراوری و ساخت مدرن ترین دستگاه های برش سنگ در ابعاد مختلف بشر به تکنولوژی جدیدی دست یافت تا از استوک (سنگهای ریز و باطله) کارخانه های سنگبری طرحی جدید در معماری سنگ فرش ساختمان ایجاد کند.
این نسل جدید سنگهای تزیینی ساختمان که غالبا ابعادی کوچک دارند از استوک سنگهای تراورتن و گاه شیست و لایمستون ساخته می شوند و چون در معادن ایران تنوع رنگی خوبی در سنگهای تراورتن و معادنی غنی چون آتش کوه و آذرشهر و... وجود دارد می توان هرچه بیشتر در پیشرفت این هنر نوین در ساختمان گام برداشت.
سنگهای تراورتن با تخلخلهای طبیعی خود به تنهایی زیبایی خاصی دارد ولی اغلب برای ساخت آنتیک با فرچه ی الماسه تخلخلهای آن را بیشتر می کنند و لبه های آن را براش (مدور یا مقعر) می کنند و از ساب نمد اسیدی برای براقی سطح آن استفاده می شود که با وجود تخلخلها و موجهای ریز روی سطحش سنگ شکل طبیعی خویش را بیشتر حفظ می کند و حالتی قدیمی و کارکرده به خود می گیرد. ...
خرید و دانلود آنی فایل