دسته : پرسشنامه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19 KB
تعداد صفحات : 4
بازدیدها : 723
برچسبها : سبک دلبستگی RAAS کولینز پرسشنامه
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمعرفی پرسشنامه دلبستگی کولینز و رید (1990) با نمره گذاری ، پایایی و منبع
این مقیاس شامل خود ارزیابی از مهارتهای ایجاد روابط و خود توصیفی شیوه شکل دهی روابط دلبستگی نسبت به چهره های دلبستگی نزدیک است و مشتمل بر 18 داده می باشد که از طریق علامت گذاری روی یک مقیاس 5 درجه ای از نوع لیکرت که از؛ به هیچ وجه با خصوصیات من تطابق ندارد: (1)، تا کاملاً با خصوصیات من تطابق دارد: (5)، تشکیل می گردد، سنجیده می شود.
با تحلیل عوامل، 3 زیر مقیاس که هر مقیاس شامل 6 ماده است مشخص می شود، 3 زیر مقیاس عبارتند از:
وابستگی (D): میزانی را که آزمودنی ها به دیگران اعتماد می کنند و به آنها متکی می شوند به این صورت که آیا در مواقع لزوم قابل دسترسی اند، اندازه گیری می کند.
نزدیک بودن (C): میزان آسایش در رابطه با صمیمیت و نزدیکی هیجانی را اندازه گیری می کند.
اضطراب (A): ترس از داشتن رابطه را می سنجد.
بر پایه توصیف هایی که در پرسشنامه دلبستگی بزرگسال هازان و شیور در مورد سه سبک اصلی دلبستگی وجود داشت مواد پرسشنامه خود را تدارک دیده اند. زیر مقیاس اضطراب (A) با دلبستگی اضطرابی دوسوگرا مطابقت دارد و زیر مقیاس نزدیک بودن (C) یک بعد دو قطبی است که اساسا ً توصیفهای ایمن و اجتنابی را در مقابل هم قرار می دهد. بنابراین نزدیک بودن (C) در تطابق با دلبستگی ایمن می باشد و زیر مقیاس وابستگی(D) را می توان تقریباً عکس دلبستگی اجتنابی قرار داد.
مدت اجرای پرسشنامه کولینز و رید (RAAS) براساس زمینه یابی انجام شده 10 دقیقه در نظر گرفته شده است.
روش اجرا : اجرای این پرسشنامه می تواند به صورت فردی، یا گروهی صورت گیرد، دستورالعمل اجرا در پرسشنامه ای که به آزمودنی داده می شود آمده است. بدیهی است آزمون بایستی در محیطی آرام و همراه با سایر شرایط لازم برای اجرای پرسشنامه که آرامش آزمودنی را ایجاد نماید اجرا شود. مشخصات فردی آزمودنی توسط خود آزمودنی در بالای پاسخنامه درج می شود.
پایایی و اعتبار: کولینز و رید نشان دادند که زیر مقیاسهای نزدیک بودن، وابستگی و اضطراب در فاصله زمانی 2 ماه و حتی در طول 8 ماه پایدار ماندند و در مورد قابلیت اعتماد مقیاس دلبستگی بزرگسال کولینز و رید میزان آلفای کرونباخ را برای هر زیر مقیاس این پرسشنامه در 3 نمونه از دانشجویان بصورت زیر گزارش دادند.
مطالعه آزاد
Collins and Read Revised Adult Attachment Scale (RAAS)
این متن برگرفته از منابع معتبر جهت مطالعه آزاد و افزایش اطلاعات بوده و از متون فایل دانلودی نبوده ولی قابل استفاده بعنوان منبعی معتبر می باشد.
دلبستگی اصطلاحی است که توسط روانپزشک انگلیسی، جان بالبی، برای توصیف گرایش عاطفی ای که کودک نسبت به یک شخصیت دلبستگی (مراقب) ایجاد می کند، به کار رفته است. این گرایش با هدف حفظ نزدیکی به این فرد شکل می گیرد و باعث می شود کودک همواره رفتار خود را برای سازگاری با محیط، به ویژه در مواجهه با موقعیت های استرس زا، تغییر دهد. نخستین مراقبان معمولاً بر اساس قدرت و/یا هوش شان انتخاب می شوند، زیرا این ویژگی ها در طول تاریخ تکامل بشر، برای بقای نوزاد ضروری بوده اند (Dalbem & Dell’Aglio, 2005).
دلبستگی در بزرگسالان را می توان از طریق پرسشنامه های خودگزارشی دسته ای یا ابعادی اندازه گیری کرد. به گفته فرالی و هفرمن (2015)، مدل های ابعادی سبک دلبستگی ممکن است برای مفهوم سازی و سنجش تفاوت های فردی در سطوح مختلف تحلیل مناسب تر باشند، اما این بدان معنا نیست که مقیاس هایی مانند RAAS بی استفاده هستند. کولینز پیشنهاد می کند که به جای استفاده از دسته بندی های سبک دلبستگی، تحلیل رگرسیونی با ابعاد پیوسته دلبستگی مانند نزدیکی و وابستگی، رویکرد مناسب تری خواهد بود (Collins & Read, s/d).
پرسشنامه AAS در ابتدا بر اساس سه مطالعه (N = 406; 118; 142) طراحی شد و سپس در سال 1996 در یک مطالعه چهارم، اصلاح و به RAAS تبدیل شد. در این نسخه جدید، عبارات پرسشنامه به جای اشاره به "روابط عاشقانه"، به "روابط نزدیک" تغییر یافتند، تا انواع دیگری از روابط، مانند دوستی، نیز در کنار روابط جنسی بررسی شوند. این تغییر، مدل کاری دلبستگی در بزرگسالان را به عنوان بخشی از ادراک اجتماعی تقویت می کند (Collins, 1996).
پرسشنامه RAAS شامل 18 آیتم خودارزیابی شده است که در یک مقیاس لیکرت 5 گزینه ای نمره گذاری می شوند (1 =اصلاً ویژگی من نیستتا 5 =کاملاً ویژگی من است ) (Collins & Read, 1990). این آیتم ها در سه عامل توزیع شده اند که هر کدام شامل 6 آیتم هستند:
اضطراب (ANXIETY) (α = 0.72): میزان اضطراب در روابط را می سنجد، مانند ترس از طرد شدن یا دوست داشته نشدن.
وابستگی (DEPENDENCE) (α = 0.75): میزان اعتماد فرد به دیگران و در دسترس بودن آنها را ارزیابی می کند.
نزدیکی (CLOSENESS) (α = 0.69): میزان احساس ناراحتی از صمیمیت و نزدیکی را بررسی می کند.
وابستگی و نزدیکی: همبستگی متوسط (r = 0.38)
اضطراب و وابستگی: همبستگی ضعیف (r = -0.24)
اضطراب و نزدیکی: بدون همبستگی معنادار (r = -0.08) (Collins & Read, 1990).
سبک دلبستگی فرد بر اساس تعامل نمرات سه عامل فوق تعیین می شود، که به طور کلی نحوه شکل گیری و حفظ روابط توسط افراد را مشخص می کند. این روش همچنین برای ارزیابی روایی همگرا ابزار مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از معکوس سازی برخی آیتم ها و محاسبه نمرات کلی، سه بُعد اضطراب، وابستگی و نزدیکی استخراج می شوند. سپس، با استفاده از تحلیل خوشه ای، سه سبک دلبستگی شناسایی می شود:
1. دلبستگی ایمن: افرادی با نمره بالا در نزدیکی، نمره پایین در اضطراب و وابستگی.
2. دلبستگی ناایمن اضطرابی: افرادی با نمره پایین در نزدیکی، نمره بالا در اضطراب و وابستگی.
3. دلبستگی ناایمن اجتنابی: افرادی با نمره پایین در نزدیکی و وابستگی، اما نمره بالا در اضطراب.
این دسته بندی که به جای دو بعد (ایمن/ناایمن) از سه بعد استفاده می کند، باعث افزایش دقت در تمایز سبک های دلبستگی می شود و احتمال خطای مثبت کاذب را کاهش می دهد؛ به این معنا که احتمال اینکه افراد دارای دلبستگی ناایمن، به اشتباه در گروه دلبستگی ایمن قرار گیرند، کمتر می شود (Collins & Read, 1990).
خرید و دانلود آنی فایلبرگرفته از مقاله ی بررسی شواهد اعتبار مقیاس دلبستگی بزرگسالان (RAAS) کالینز و رید (تکسیرا و همکاران، 2019)